Refinantare credit ipotecar

Cea mai buna oferta pentru refinantarea unui credit ipotecar. Alege de mai jos cea mai buna oferta care se potriveste pentru refinantarea creditului tau ipotecar.

Daca nu mai esti multumit de creditul curent luat pentru apartamentul, terenul sau casa ta atunci este clar timpul sa refinantezi.

Oferta de refinantare a creditului ipotecar este variata si poate decizi chiar sa iti transformi creditul intr-unul de nevoi personale sau sa iti unifici creditele intr-unul singur, economisind lunar o suma de bani

Oricum vei proceda, te sfatuim sa compari atent ofertele de refinantare a creditului ipotecar si pune in balanta toate conditiile care alcatuiesc contractul de credit.

Caracteristici credit ipotecar

In continuare vom prezenta caracteritistici ale creditului ipotecar si anume: definitia creditului ipotecar, diferenta fata de alte tipuri de credite, acte necesare contractarii unui credit ipotecar.

Definitie credit ipotecar

Care este definitia creditului ipotecar? Creditul ipotecar este un credit bancar garantat printr-un contract de ipoteca. In general finantarea se acorda pentru construirea, achizitia sau transformarea unei locuinte. Ipoteca se constituie asupra bunului imobiliar care face obiectul finantarii sau refinantarii prin credit.

Diferenta credit ipotecar si credit imobiliar

Ambele tipuri de credite sunt destinate finantarii achizitiei sau renovarii unui bun imobiliar. Diferenta intre aceste credite este data in principal de garantiile care se pot aduce.

Pentru creditul ipotecar singura garantie care se poate aduce este ipotecarea bunului imobiliar care face obiectul contractului de finantare. In schimb la creditul imobiliar garantiile pot fi constituite si de catre alte bunuri imobiliare.

O alta diferenta este data de valoarea avansului pe care solicitantul de credit trebuie o dovedeasca. Aceasta este mai mica in cazul (re)finantarii printr-un credit imobiliar.

Acte necesare (re)finantarii prin credit ipotecar

  1. Adeverinta venit
  2. Hartie de la biroul de credit cu privire la creditele deja existente
  3. Evaluarea bunului imobiliar pentru care se doreste contractarea creditului